Weetje, deze week zijn er weer een aantal wetenswaardigheden, die wij met onze burgers willen delen.

Weetje dat het Kunderhoes in 2018 haar 60 jarig jubileum gaat vieren en wel op 7,8 en 9 september 2018. Ooit in 1958 gebouwd als noodkerk voor de Parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Kunrade. Deze parochie houdt na bijna 60 jaar, ingaande 1 januari a.s. op te bestaan en gaat op in de R.K. Parochie Heilige Laurentius te Voerendaal. Het huidige kerkgebouw aan het O.L. Vrouweplein krijgt op korte termijn een andere bestemming(woonzorgcomplex), zodat dit mooie gebouw toch behouden blijft en er een mooie maatschappelijke invulling aan wordt gegeven!

Weetje dat het Kunderhoes mede door de inzet van wethouder Patrick Leunissen en Democraten Voerendaal, behouden is gebleven voor de gemeenschap Kunrade en dit nu, zeer zeker in het kader van de leefbaarheid voor de kern Kunrade,  nu het kerkgebouw een andere functie krijgt, van groot belang is.

Weetje, we hopen als Democraten Voerendaal, dat de inwoners van Kunrade en gebruikers van het Kunderhoes, hier ook aan denken op 21 maart 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen!

Weetje dat onder supervisie van wethouder Patrick Leunissen en mede dankzij de inzet van Democraten Voerendaal, er ook in alle andere kernen een mooie gemeenschaps-accommodatie is gerealiseerd of er aanstaande is; ‘T Wouves in Ransdaal, Het MFC De Auw Sjoeël in Ubachsberg(oplevering medio 2018) en natuurlijk het op stapel staande megaproject Open Club te Klimmen!

Weetje dat onze gemeente een heel hoog voorzieningenniveau heeft ten opzichte van andere gemeenten en dat veel burgers zich dit niet altijd realiseren. Een landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat gemeenten waar zaken goed geregeld zijn en het voorzieningenniveau optimaal is, de inwoners het meeste klagen!

Weetje, Democraten Voerendaal gaat ook in 2018 Doelgericht Verder, voor alle inwoners van onze mooie gemeente!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *