Weetje, deze week zijn er ook weer een aantal wetenswaardigheden die wij met onze burgers willen delen!

Weetje, even als aanvulling op verleden week, dat CV de Naate oët Voelender zaterdag 20 januari Prins Remi 1e (Daniëls) heeft geproclameerd als 55e prins!

Weetje, dat op woensdag 21 maart a.s. de gemeenteraadsverkiezingen zijn en er beslist gaat worden wie er de komende 4 jaar onze gemeente gaat besturen(College van B & W) en welke mensen (partijen) u als burger, weer in de gemeenteraad gaan vertegenwoordigen!

Weetje, dat raadsleden regelmatig worden beticht van zakkenvullerij, omdat veel burgers denken dat dit een dik betaalde baan is! De raadswedde is gekoppeld aan het aantal inwoners van een gemeente!

Weetje, dat de gemeenteraadsleden in Voerendaal, ongeveer € 400,- (inclusief onkostenvergoeding) krijgen voor het werk wat ze doen. Uit bijgaand krantenartikel van de gemeente Winsum (net iets groter dan Voerendaal, maar vergelijkbaar), staat in het kort beschreven wat gemeenteraadsleden zoal moeten doen voor hun geld!

Weetje, als je het werk als gemeenteraadslid serieus wil aanpakken dan ben je gemiddeld 15-20 uur per week bezig! Weetje, dit is naast een reguliere baan, een zware opgave en gezien de werkdruk is het verloop onder raadsleden groot(zie bijgaand artikel wat onlangs in de krant stond)!

Weetje, dat we desondanks het raadswerk geweldig vinden om te doen! Op deze manier kunnen we invloed uitoefenen op die zaken die er voor de burger toe doen!

Weetje, dat er regelmatig binnen politieke partijen raadsleden of fractieleden opstappen en zich aansluiten bij een andere partij, of een nieuwe partij vormen. Wij hebben daar als DV gelukkig geen last van!

Weetje, dat het heel erg belangrijk is om te gaan stemmen op 21 maart a.s., ongeacht op welke partij je stemt, maar laat je stem niet verloren gaan!

Weetje, dat het ook van belang is dat jongeren vanaf 18 jaar gaan stemmen. Wij hebben voor de komende verkiezingen een grote groep jongeren, tussen de 20 en 40 jaar bereid gevonden om met DV mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Weetje, dat er in 2014, 1608 kiesgerechtigde burgers van de gemeente Voerendaal hun stem hebben uitgebracht op Democraten Voerendaal! Ook in 2018 willen we weer gaan voor de volle winst en ons doel is om weer minimaal 4 zetels te halen!

Weetje, Democraten Voerendaal gaat Doelgericht Verder, voor alle inwoners van onze mooie gemeente!

Stem dus 21 maart lokaal: Democraten Voerendaal; Doelgericht Verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *