Dat de carnaval weer kort voor de deur staat wist u waarschijnlijk al lang, maar wist u dat;

CV de Wuif afgelopen zaterdag Joris 1 (Verhoeven) geproclameerd hebben tot 48e prins?

KV de Molmuus afgelopen zaterdag Stef 1 (Moonen) geproclameerd hebbten tot 64e prins?

VV de Durchströpere komende vrijdag hun 66e prins zal proclameren?

CV de Kaatboere komende zaterdag hun 64e prins zal proclameren?

CV de Naate op 20 januari hun 55e prins zal proclameren?

Wist u dat er, gezien het getal 11 heilig is, maar liefst twee verenigingen in het Voerendaalse hun jubileum vieren? VV de Durchströpere hun 6×11 jarig jubileum en CV de Naate hun 5×11 jarig jubileum.

Wist u dat over twee jaar wederom twee verenigingen hun jubileum vieren? Namelijk CV de Kaatboere en KV de Molmuus. Wist u dan ook dat deze beide 6×11 jaar bestaan? En weet u dan ook dat de ene vereniging is opgericht in 1954 en de andere in 1955, maar dat de Kaatboere een prins twee jaar hebben gehad? Misschien weet u wel de naam van deze prins?

Wist u dat afgelopen weekend de festiviteiten rondom de jubilea van de Dorchströpere en de Naate al volop begonnen zijn?

Wist u dat onze fractievoorzitter Ruud Braun lid is van de raad van 11 van de Dorchströpere en hier ook prins is geweest in 2012?

Wist u dat de voorzitter van de Democraten Voerendaal, president is van de Naate en tevens ook prins is geweest van de Naate in 1973?

Wist u dat, ook dit jaar, de Blauw Sjuut weer zal aanmeren in Voerendaal?

Wist u dan ook dat KV de Molmuus’ prins Stef 1, ook de heerser is van het Prinsdom Groeët Voelender?

Wist u dat er nog veel meer leden van de Democraten Voerendaal verweven zijn met de diverse Carnavalsverenigingen in de gemeente Voerendaal? Patrick Leunissen was prins van de Kaatboere in 1999, Mike Doutzenberg was prins bij de Naate in 2008 en zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen. Hoever kunt u komen?

Wist u dat naast carnavalsverenigingen, alle verenigingen van belang zijn voor Democraten Voerendaal? Verenigingen zijn de spil van de samenleving die wij samen leefbaar kunnen maken! Op deze manier gaan we samen de komende jaren weer Doelgericht Verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *