Op 9 september jl. werd er op de Kunderberg een bord onthult, dat verwijst naar het monument ter nagedachtenis aan de Belgische verzetsheld R.F.C.H. Le Chantre, die op 9 september 1944 op de Kunderberg werd gefusilleerd. Het bord werd in het bijzijn van het College van B & W, enkele genodigden en leden van Democraten Voerendaal, onthuld door de heer Gret Schreijen. De heer Schreijen was in 1944, op 16 jarige leeftijd de laatste die Le Chantre in levende lijve heeft gezien en tevens de initiatiefnemer tot oprichting van het monument. De inmiddels 86-jarige Schreijen is blij dat de Gemeente Voerendaal aandacht blijft houden voor het monument en ook voor het onderhoud van de omgeving blijft zorgen!

Gret Schreijen mocht uit handen van Wethouder Patrick Leunissen de Medaille NSB-FNC van de Nationale Strijdersbond van België in ontvangst nemen voor zijn jarenlange werk en onderhoud aan het monument, als eerbetoon aan Le Chantre. Mede dankzij Democraten Voerendaal is een-en ander tot stand gekomen, ook als dank aan Gret Schreijen voor zijn belangeloze inzet!

2 Reacties op Waardering voor Gret Schreijen

  1. L Van Loo schreef:

    Complimenten, mooi dat dit stukje lokale geschiedenis voor de toekomst behouden blijft!

  2. Peter Helleman, Eyserheide schreef:

    Vandaag, 8 september 2018, tijdens mijn wandeling een bezoek gebracht aan het monumentje. Eigenlijk een dag te vroeg, maar toch een eerbetoon aan deze verzetsheld die nog net voor de bevrijding van Zuid Limburg werd gefusilleerd. Een zeer trieste aangelegenheid die veel indruk op mij heeft gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *