Naam: Wiel van Dinther

Woonplaats: Voerendaal

Burgerlijke Staat: alleenstaand

Bezigheden dagelijks leven:
Mijn hele leven woon ik aan de Keerberg. Ik ben vanaf augustus 1974 tot december 2013 werkzaam geweest bij ABP en later bij APG te Heerlen. In 1974 werd nog gesproken dat dit een baan was voor de rest van je werkzaam leven. Dit is echter met de tijd behoorlijk veranderd. ABP / APG is altijd een geweldige werkgever voor mij geweest, die je intern alle kansen bood om verder te groeien. Ik heb dus ook, zoals ik het altijd verwoord “het Flinstone tijdperk” meegemaakt.


Hier bedoel ik mee dat in de jaren 70 en 80 alle gegevens die bij ABP binnen kwamen verponst moesten worden, alles werd op zogenaamde stamkaarten geschreven, er was nog weinig of geen automatisering. In de latere jaren ben ik meegegroeid met de automatisering van alle gegevens die bij ABP aangeleverd dienen te worden. Dit bestond uit diensttijd en financiële gegevens van alle ambtenaren en onderwijzend personeel, maar ook het personeel van alle academische ziekenhuizen was bij ons “verzekerd” voor hun oudedagvoorziening. Nu is het ABP uitgegroeid tot het grootste pensioenfonds van Nederland en het tweede Pensioenfonds van de wereld.
Eind 2013 kreeg ik te horen dat mijn functie vanwege een reorganisatie zou vervallen.
Ik kreeg een “goede regeling” aangeboden en met net 57 jaar zat ik thuis.

Hobby’s:
Harmonie St. David heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven gespeeld. Van 1969 tot en met 1983 was ik lid van de drumband. Hierna heb ik enkele jaren zaalvoetbal gespeeld. In 1993 ben ik als drumband afgevaardigde in het bestuur van de David gekozen. Deze functie heb ik in 1997 verruild voor secretaris. In 2010 vond ik het tijd dat een jonger iemand het secretariaat op zich nam en trad ik terug als bestuurslid en was ik alleen nog lid van de David. Na het samengaan van de David en de Joep als de nieuwe Muziekvereniging Voerendaal ben ik in 2016 gekozen in het bestuur als 2de secretaris.
Verder doe ik 2 maal per week een uurtje zwemmen in de Joffer en fiets en wandel ik graag. Ook ben ik regelmatig te vinden in het mooi opgeknapte parkgebied ‘t Brook. Na mijn “pensionering” ben ik veel gaan reizen, landen die ik bezocht heb zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Madiera en Zuid-Afrika. Op mijn lijstje staan nog Noorwegen/Zweden/Finland, Egypte en Nieuw-Zeeland.

Politieke interesse:
Op de middelbare school had ik al interesse in de landelijke politiek.
De interesse voor de lokale politiek kwam in 2010 toen de toenmalige politiek in Voerendaal zaken regelde waarmee ik me niet kon verenigen. Ik was toen de mening toegedaan dat er iets moest veranderen, dat je zelf aan de slag moest gaan in de politiek.

Waarom Democraten Voerendaal:
Bij Democraten Voerendaal zitten mensen die allemaal een stevige band hebben met het verenigingsleven in onze mooie gemeente Voerendaal. Vanaf dag één heb ik me thuis gevoeld bij deze lokale politieke partij. Vanaf 2011 tot heden maak ik deel uit van de fractie en ben ik namens Democraten Voerendaal lid van de commissie Samenleving.

Mooiste stukje Voerendaal:
Het uitzicht vanuit de Koekoeksweg in Winthagen op Overst Voerendaal en de vergezichten vanuit de weg die naast het wijngoed Fromberg ligt richting Valkenburg, Wylre en Mechelen.

Ik ben trots op:​
Dat ik inwoner ben van een hele mooie gemeente. Dat ik hieraan mijn steentje bijdraag via de lokale politiek. Waar ik ook trots op ben is mijn familie en mijn vrienden, dat we een hechte band met elkaar hebben en steeds voor elkaar klaar staan. En tenslotte de mensen die bij een vereniging zijn aangesloten en op die manier ook hun bijdrage leveren voor de leefbaarheid in al onze dorpen in de gemeente Voerendaal.
​​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *