Naam:
Pascal Sullot

Woonplaats:
Voerendaal (Kunrade – Kunder)

Burgerlijke Staat:
Samenwonend met Cindy Giesen (ook lid van DV), vader van Luc

Bezigheden dagelijks leven:
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als projectleider/adviseur bij Royal HaskoningDHV. Dit is een wereldwijd multidisciplinair adviesbureau. Ik werk hier al ruim 14 jaar. Daarvoor heb ik 2 jaar bij een lokale aannemer in de Weg- en Waterbouw gewerkt. Mijn vakgebied is de civiele techniek (weg- en waterbouw). Door mijn variërende baan en projecten heb ik regelmatig contact met o.a. lokale overheden en Rijkswaterstaat. Vanuit deze contacten blijkt vaker dat zowel op lokaal als landelijk niveau zich dezelfde problemen of issues voordoen als in Voerendaal. De elders opgedane ervaringen probeer ik zoveel als mogelijk, uiteraard indien van toepassing en van toegevoegde waarde, te vertalen naar de raadsvoorstellen en –besluiten binnen Voerendaal. Dit doe ik vanuit mijn rol als commissielid Leefomgeving voor Democraten Voerendaal.

Naast het werk is er ook privé. Samen met Cindy heb ik een zoon van 7 jaar die afgelopen zomer is begonnen met voetballen bij RKVV Voerendaal. Na de winterstop en naast de activiteiten van DV zal ik daar waar nodig en mogelijk zijn team mee gaan trainen. Net zoals bij DV zie je binnen de voetbalvereniging dat vrijwilligers onmisbaar zijn. Dit geldt uiteraard ook voor de andere mooie en levendige verenigingen in Voerendaal.

Hobby’s:
Voetbal en sinds een paar jaar geparkeerd wintersport en motorrijden.

Politieke interesse:
Op jongere leeftijd vond ik politiek niet hip, eerder saai. Dit zal voor de meeste jongeren in de huidige samenleving niet anders zijn. Toen ik in 2012 van Heerlen naar Voerendaal verhuisde had ik uiteraard, als ras Kirchroadsjer, geen tot weinig binding met de Voerendalers en hun gemeenschap. Om toch sneller te aarden heb ik begin 2014 besloten om me in te zetten voor de gemeenschap. En op welke manier kun je dat het meest overkoepelend doen? Precies, door actief deel te nemen aan de lokale politiek waar de meest uiteenlopende zaken voorbij komen. Enerzijds leer je Voerendaal en haar inwoners zo sneller kennen, anderzijds maak je je meteen ook nuttig voor Voerendaal en haar inwoners. Naast deze persoonlijke overweging is er ook de link met het werk. Het volgen en deelnemen aan de lokale politiek leert je sneller overwegingen en denkwijzen te begrijpen die bruikbaar zijn in je werk. Het werkt zo twee kanten uit, een win-win situatie.

Waarom Democraten Voerendaal:
Vanuit de verkiezingscampagne is Democraten Voerendaal het meest opvallend geweest en is de naam en waar de partij voor staat mij het beste bijgebleven. Daarnaast zat een bekende bij DV. Na een prettig en open gesprek met de toenmalige fractievoorzitter P.Heijnen en partijvoorzitter S. van Dinther was de keuze snel gemaakt. Tot op de dag van vandaag heb ik dan ook geen spijt van de gemaakte keuze. DV staat voor goede zaken en wordt bemenst door kundige en in de omgang plezierige mensen. Of je nu wethouder, raadslid of commissielid bent binnen DV, eenieder wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Er heerst een open, plezierige en eerlijke sfeer. Het is een echt hecht team.

Mooiste stukje Voerendaal:
Tja, ik ben woonachtig in Kunder, dus “nieks sjunder wie Kunder”! Maar om eerlijk te zijn, ik heb geen voorkeuren, want elke kern binnen de gemeente Voerendaal heeft zijn eigen mooie en vaak idyllische plekjes.

Ik ben trots op:
Uiteraard mijn gezin. Wat DV betreft, datgene wat DV in de afgelopen jaren heeft weten te realiseren en neer te zetten in het Voerendaalse en de wijze van het gehele reilen en zeilen binnen DV. Open en eerlijk, geen dubbele agenda’s en al helemaal geen haat of wrok jegens collegapartijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *