Woensdag 3 maart hebben de kiezers in de gemeente Voerendaal in grote getale hun stem uitgebracht op de lijst van Democraten Voerendaal. Stemden in 2006 941 mensen op Democraten Voerendaal; 4 jaar later, in 2010, zijn er dat liefst 1.624. Een toename van bijna 700 stemmen. Dit heeft ertoe geleid dat het zetelaantal van Democraten Voerendaal verdubbelt, van 2 naar 4 zetels.

In aanloop naar de verkiezingen hebben Democraten Voerendaal de inwoners uitgebreid op de hoogte gesteld van het verkiezingsprogramma en hun uitgangspunten. Een 6 pagina tellende verkiezingsfolder, aparte flyers voor de kernen Kunrade, Voerendaal en Klimmen/Ransdaal, informatie via de nieuwe website. Al die informatie had één centrale boodschap:

Tijd voor verandering, nu!
Voor u, samen met u.

Afgaande op de verkiezingsuitslag is deze boodschap bij u aangekomen en wij zijn blij en dankbaar dat u deze boodschap massaal hebt onderschreven. Maar ook op een andere manier heeft de kiezer aangegeven een verandering te willen.
De huidige coalitie van CDA / PvdA / Leefbaar Voerendaal verloor ruim 1.500 stemmen, of te wel 3 zetels. Een volstrekte nieuwkomer, Voerendaal Actief haalt met 884 stemmen 2 zetels. Samen met Voerendaal Actief zijn Democraten Voerendaal de grote winnaar van deze verkiezingen met een stemmenwinst van ruim 1.500 stemmen. Duidelijker dan deze uitslag kan de Voerendaalse kiezer zijn wens voor verandering van het politieke klimaat niet tot uiting brengen. In dat licht bezien is het dan ook logisch dat coalitiebesprekingen plaatsvinden tussen Democraten Voerendaal, Voerendaal Actief en D66.

Wij danken u als kiezer voor het vertrouwen dat u ons geschonken heeft.
Wij zullen alles in het werk stellen om dat vertrouwen niet te beschamen en om verandering in de Voerendaalse politiek tot stand te brengen; om onze slogan ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Samen aan de slag voor leefbare kernen en voor een gezonde samenleving.
Voor u, samen met u.

Gelabeld als:
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *