Het spreekwoord zegt wel eens: “Aken en Keulen zijn ook niet op een dag gebouwd”, maar de renovatie van de gemeenschapsaccommodatie ’t Wouves in Ransdaal, heeft toch wel erg lang op zich laten wachten. Maar er gloort hoop aan de horizon, want in de Commissie Samenleving heeft op donderdag 3 mei jl., zowel de coalitie, als de oppositie, zich unaniem uitgesproken voor een flinke facelift van het, inmiddels gedateerde gebouw en dat geeft perspectief voor de raadsvergadering van donderdag 24 mei a.s., als het raadsvoorstel voor opwaardering van ’t Wouves, op de raadsagenda staat in Voerendaal.

't Wouves opgewaardeerd

Naar aanleiding van de zogenaamde Civil Society Scan in Ransdaal eind 2010, is gebleken dat de huidige voorziening, waar gemeenschapsactiviteiten plaatsvinden, slechts in beperkte mate aan de behoeften voldoet. Wethouder Patrick Leunissen van Democraten Voerendaal heeft dan ook op een voortvarende manier sinds augustus 2011, met een projectgroep bestaande uit verenigingen, projectgroep leefbaarheid, huidige en toekomstige gebruikers, tijdens zeven bijeenkomsten, om tafel gezeten om te komen tot een goed onderbouwd programma van eisen en een planopzet. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn en dat alles binnen het vooraf vastgestelde financiële kader van maximaal € 650.000,=. Dit laatste is mede tot stand gekomen door kostenbesparingen door zelfwerkzaamheid binnen de eigen gemeenschap. Ook wordt er door het Stichtingsbestuur van ’t Wouves ongeveer € 30.000,= ingezet voor vervanging van inventaris en dergelijke.

De huidige coalitie van Democraten Voerendaal, Voerendaal Actief en D66, heeft  burgerparticipatie hoog in het vaandel staan en daar is bij het dossier ’t Wouves, op een uitstekende manier gebruik van gemaakt. Het vertrouwen dat men in Ransdaal, sinds het leefbaarheidsproject in 2006, in de toenmalige politiek kwijt was geraakt, heeft weer een flinke opkikker gekregen.

Wethouder Patrick Leunissen, is verheugd dat na de herinrichtingsplannen voor het Dorpsplein in Ransdaal, nu ook de opwaardering van ’t Wouves zijn beslag gaat krijgen en dat alles dank zij de uitstekende samenwerking tussen de gemeente en de burgers van Ransdaal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *