Op vrijdag 21 december 2012 heeft Wethouder Patrick Leunissen, samen met de aanwezige kinderen, onder grote publiek belangstelling, het Dorpsplein in Ransdaal op symbolische wijze, feestelijk geopend. Onder het genot van een drankje en een versnapering konden de kinderen vervolgens, spelenderwijs kennis maken met de nieuwe inrichting van het plein en dat deden ze met veel plezier.

Wethouder Patrick Leunissen; “Ik ben ontzettend verheugd met het behaalde resultaat en prijs vooral de uitstekende samenwerking met de diverse doelgroepen en ook de samenwerking onderling, binnen de kern Ransdaal, is een schoolvoorbeeld om zaken voor mekaar te krijgen, waar alle burgers binnen zo’n gemeenschap, voordeel van hebben”.

Uit onderzoek in het kader van de leefbaarheid is gebleken dat een centrale plek in de kern Ransdaal werd gemist. Het Dorpsplein is van oudsher de natuurlijke, min of meer centraal gelegen en ongeorganiseerde ontmoetingsplek. Daarom is ervoor gekozen om het Dorpsplein op te waarderen. Samen met omwonenden en afgevaardigden van verschillende verenigingen is gewerkt aan de nieuwe inrichting van het plein. Er is voor gekozen om het plein aantrekkelijk te maken voor verschillende doelgroepen en het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Daarnaast blijft een gedeelte beschikbaar als parkeervoorziening.

Wethouder Leunissen verricht symbolisch met enkele kinderen de opening!

Kinderen amuseren zich onder het toeziend oog van de ouders!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *