Koningsdag in Voerendaal werd ook dit jaar weer in de hele gemeente uitgebreid gevierd, dankzij de medewerking van vele vrijwilligers, buurtverenigingen en verenigingen, werd het een hele leuke dag! Ook werd er dit jaar weer aandacht besteed aan de gedecoreerden, mensen die zich jarenlang op vrijwillige basis, verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap….

Decorandus mevrouw Paula Kengen-Debije en Burgemeester Wil Houben

Decorandus mevrouw Paula Kengen-Debije en Burgemeester Wil Houben

Alleen was er in het afgelopen jaar, zegge en schrijven een persoon die een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mocht nemen en ook nog niet op Koningsdag, maar op 31 januari jl. Die eer was weggelegd voor Mevrouw Paula Kengen- Debije en zij werd dan ook volop in de bloemetjes gezet tijdens de jaarlijkse bijeenkomst op het gemeentehuis. Waren er in 2014 nog 7 gedecoreerden, nu was alle eer voor haar alleen! Voor Burgemeester Wil Houben was het natuurlijk niet zo heel erg leuk dat hij bij gelegenheid van zijn eerste Koningsdag in Voerendaal, geen Koninklijke Onderscheiding mocht uitreiken. Hij liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en maakte er toch, op zijn eigen spontane manier, een leuke bijeenkomst van, waarbij toch een groot aantal oud -gedecoreerden en genodigden aanwezig waren, die tevens mochten genieten van de muzikale klanken van het koor Reconnected en ook de Oranjebitter ontbrak uiteraard ook niet!

Volgens de secretaresse van Burgemeester Houben, mevrouw Marloes Besse-Robben, was het in haar 28-jarige carrière, waarbij ze 5 burgemeesters zag langs komen, nooit eerder voorgekomen, dat er op Koninginnen- en Koningsdag geen Voerendalers gedecoreerd werden. “Dus ze roept de inwoners van Voerendaal op om eens rond te kijken, want er zullen zeker in deze mooie gemeente mensen zijn, die in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Ze zullen wel voorgedragen moeten worden, want vanzelf gaat dit niet!” Wilt u nadere informatie, neem dan gerust contact met haar op via 045-5753399.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *