Met gepaste trots neem ik na een periode van 8 jaar als raadslid afscheid van het raadswerk voor Democraten Voerendaal. Een ervaring van onschatbare waarde met de nodige ups en downs.

Politiek gezien was het de eerste periode van 4 jaar in de oppositie, niet altijd even gemakkelijk om de gevestigde orde te overtuigen van andere invalshoeken of meningen. Het was een enerverende en erg leerzame periode. De eerste twee jaar deelde ik het raadswerk met Jan Leunissen en vervolgens nog eens twee jaar met zijn zoon Patrick. In deze periode hebben wij behoorlijk aan de weg getimmerd, met als resultaat 4 zetels en een wethouder bij de verkiezingen in 2010. Ik kan met trots terug kijken op wat Democraten Voerendaal in de afgelopen 4 jaar voor Voerendaal betekend en bewerkstelligd heeft.

Als je op Democraten Voerendaal stemt, stem je op je zelf. nr34De mensen die deel uit maken van Democraten Voerendaal zijn actief in de Voerendaalse maatschappij en in het rijke verenigingsleven. Je komt ze overal tegen, bij serieuze aangelegenheden, maar ook bij een feestje of aan de bar voor een praatje. Het zijn gewone mensen die weten wat er speelt in onze gemeenschap, en dat is nu juist wat het zo fijn maakt een democraat te zijn.

Eerlijk en oprecht is dan ook mijn slogan. Ik besef maar al te goed dat er mensen zijn die dit niet zo zien omdat politiek weleens de stempel krijgt, het tegenoverstelde te zijn. Politiek bedrijven is geen eenvoudige taak, die veel tijd en energie vergt van een ieder die zich inzet voor het raads-en commissiewerk. Dit wordt naar mijn mening nogal eens ten onrechte onderschat.

De reden waarom ik besloten heb een stapje terug te doen, is onder andere om meer tijd te krijgen voor mijn dierbare gezin, mijn eigen toekomst, mijn gezondheid, en om verder te werken aan mijn eenmanszaak HR Licht & Advies.

Dit betekent niet dat ik vertrek als Democraat. Als lijstduwer van de Democraten Voerendaal ben ik op Lijst 1, nr. 34 nog steeds te vinden, om wellicht in de toekomst weer op te duiken als commissielid, of als raadslid. Ik trek me even terug in de luwte, maar spreek niet van een definitief afscheid, want daarvoor ben ik teveel betrokken bij het wel en wee van deze mooie gemeente!

Voor de vele stemmen en het vertrouwen die ik tijdens de verkiezingen van 2010 heb ontvangen, wil ik graag alle kiezers hartelijk bedanken. Ik hoop dat ik dat vertrouwen ook waar heb kunnen maken. En misschien dat deze kiezers dan ook nu ook weer in 2014 het kruisje achter mijn naam zetten, zodat Democraten Voerendaal ook de komende raadsperiode, voor U en samen met U, de ingeslagen weg kan voortzetten!

Met vriendelijke groet,

Hub Remmel

Democraten Voerendaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *