Heropening                                                                                                                                                             In het weekend van 12 t/m 14 oktober a.s. gaat in Kunrade de vlag uit, want dan vindt de feestelijke heropening plaats van het gerenoveerde Trefcentrum Kunderhoes. Voor jong en oud is een gevarieerd programma samengesteld. Vooropgesteld zijn de inwoners van Kunrade, maar uiteraard ook alle overige inwoners van de gemeente Voerendaal, van harte uitgenodigd bij de festiviteiten. Wethouder Patrick Leunissen van Democraten Voerendaal: ‘Ik ben blij dat de renovatie van het Kunderhoes voortvarend verlopen is en al die verenigingen en mensen uit de Kunraadse en Voerendaalse gemeenschap in de toekomst, in een kwalitatief passend trefcentrum kunnen vertoeven’.

Zoals het enkele maanden geleden nog was!

Zoals het nu in 2012 is geworden!

 Historie                                                                                                                                                                   Ooit in 1958 gebouwd als parochiële noodkerk en later in gebruik als gemeenschapshuis voor Kunrade, is het Kunderhoes, net zoals in het verleden het geval was, ook nu weer gerenoveerd mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit de gemeenschap Kunrade, die de ´handjes´letterlijk uit de mouwen hebben gestoken (kijk ook eens op www.kunderhoes.nl ). Dit was ook erg hard nodig aangezien het gebouw sterk gedateerd was en te kampen had met achterstallig onderhoud. Na de renovatie kan men weer heel wat jaren vooruit met het trefcentrum.

Realisatie                                                                                                                                                              De afgelopen 10 jaar was het Kunderhoes meerdere malen onderwerp van gesprek in de gemeenteraad, wat nooit leidde tot besluitvorming, dan wel tot concrete uitvoering, van de diverse plannen. Door standvastigheid van velen in de gemeenschap Kunrade en dankzij de huidige coalitie van Democraten Voerendaal, Voerendaal Actief en D66, is men er uiteindelijk toch in geslaagd om het dossier vlot te trekken door het Kunderhoes te kopen. Alvorens de renovatie te starten werd allereerst stevig ingezet op burgerparticipatie. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een breed gedragen renovatieplan, waarvan men komend week-end het resultaat kan gaan bewonderen.

Programma

Vrijdag 12 oktober 2012

19.00 tot 22.00 uur Feestelijke heropening door wethouder Patrick Leunissen. Aansluitend borrel met hapjes

Zaterdag 13 oktober 2012

20.00 – 01.00 uur Feestavond met ´A Next Band`, Erwin en W-Dreej

Zondag 14 oktober 2012

11.15 uur Heilige Mis in grote zaal Kunderhoes

12.00 uur Frühschoppen met koffie en vla

13.00 uur Kunderkermis

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *