Een klein gebaar kan veel betekenen!

In oktober 2014 wordt in de gemeente Voerendaal de campagne HART VOOR ELKAAR
georganiseerd. Graag informeren we u over deze campagne.

Waarom deze campagne?

Er gaat nogal wat veranderen binnen het sociale domein. Veel taken op het gebied van zorg en welzijn komen vanaf 1 januari 2015 bij de gemeente te liggen. De gemeente moet méér gaan doen terwijl er minder geld is dan in de oude situatie. Dat vraagt om een andere manier van werken. We gaan ‘doen wat nodig is’; wie echt niet zonder professionele ondersteuning kan, zal die ook krijgen. Tijdelijk als het kan, langdurig als het moet. Maar in het algemeen wordt de aanspraak op professionele zorg en ondersteuning minder vanzelfsprekend. Hulp uit de omgeving of via sociale netwerken wordt steeds belangrijker. Uitgangspunt is de kracht van de samenleving, waarbij iedereen een bijdrage levert en we naar elkaar omzien. Met de campagne HART VOOR ELKAAR willen we (potentiële) vrijwilligers stimuleren en zichtbaar maken dat inwoners van de gemeente Voerendaal al veel voor elkaar betekenen.

Wat houdt de campagne in?

In de week van 1 oktober wordt een aantal grote foam harten uitgedeeld aan inwoners van de verschillende kernen die van tevoren daarvoor benaderd zijn. Zij nemen het hart mee naar huis en geven het aan een persoon voor wie zij iets gaan doen. De klus of de actie wordt op het hart geschreven en weer doorgegeven aan iemand anders, die op zijn of haar beurt ook weer iets voor een ander doet. Bijvoorbeeld een boodschap voor een oudere buurvrouw, een uurtje oppassen op de baby van een gezin verderop in de straat of het gras maaien in de tuin van de overbuurman. Er komt een speciale Facebook pagina, www.facebook.com/hartvoorelkaarvoerendaal, waar mensen berichten en foto’s over de hartencampagne kunnen plaatsen. Zo gaan de harten rond in de kernen en wordt op een positieve manier zichtbaar hoeveel we voor elkaar kunnen betekenen. De campagne loopt tot 31 oktober; na afloop worden de harten weer verzameld.

Wat vragen wij van u?

De actie wordt onder de inwoners aangekondigd via een huis aan huis flyer en persberichten. Daarnaast is er speciaal voor deze campagne een Facebookpagina. We willen u vragen om waar mogelijk deze actie te ondersteunen door vragen van inwoners te beantwoorden, de Facebookpagina “leuk te vinden” en indien u een hart ontvangt, mee te doen aan de campagne. Vragen over deze actie kunnen gesteld worden via hartvoorelkaar@voerendaal.nl of 045-5753399.

Wij denken dat we via deze actie de kracht van de Voerendaalse samenleving kunnen laten zien en benutten.

 

Patrick Leunissen, Wethouder sociaal domein

Gelabeld als:
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *