Samen met de coalitiepartners D66 en CDA hebben we betreffende Open Club Klimmen/ VV Hellas gekozen voor een weloverwogen traject, waarbij zowel  VV Hellas, als de overige deelnemers aan de Open Club (verenigingen, onderwijs, ondernemers, maatschappelijke organisaties), ruimschoots aan hun trekken komen.
Democraten Voerendaal is met de coalitiepartners tot deze afweging gekomen na voorafgaand overleg met VV Hellas. Dat door deze weg te volgen VV Hellas, later dan afgesproken, de nieuwe voetbalvelden krijgt, is niet tot tevredenheid van de oppositiepartijen (AGB, Ons Voerendaal, PvdA en Voerendaal Actief), die daarom een amendement hebben ingediend(dat door de coalitie niet wordt gesteund)!

De aangehaalde “vertraging” is slechts marginaal en het tijdpad wijkt nauwelijks af van het eerdere besluit. In oktober 2016 zal er duidelijkheid zijn, waarna de voorbereidingen voor de nieuwe velden voor VV Hellas getroffen kunnen worden. Deze voorbereidingen zouden ook na een raadsbesluit in oktober 2016 zijn getroffen, een raadsbesluit dat nu in februari 2017 verwacht wordt. Uit bijgaand krantenartikel blijkt dat ook VV Hellas, bij monde van hun voorzitter Eric Horsmans, zich hier uiteindelijk in kan vinden.

IMG_4871 IMG_4999Uiteraard zullen wij samen met onze coalitiepartners dit dossier kritisch blijven volgen en houden Wethouder Patrick Leunissen aan de gemaakte afspraken, dat VV Hellas bij de start van het voetbalseizoen 2017-2018, gebruik kan gaan maken van de nieuwe velden, ongeacht of dit nu kunstgras, hybride of gewoon gras wordt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *