Onlangs werd er onder grote belangstelling in het buurtschap Kundesjheem de beleefweide, gelegen aan de Grachtstraat tegenover de Lippestraat, officieus in gebruik genomen. Wethouder Annie Winthagen hield, in aanwezigheid van Wethouder Patrick Leunissen, raadslid Siem van Dinther van Democraten Voerendaal en een groot aantal buurtbewoners, een korte toespraak over de totstandkoming van de beleefweide en het doel hiervan.

Alle fruitbomen zijn symbolisch geadopteerd en zelf geplant. Zo hebben Annie Winthagen en Rene Cleef een boom geplant, namens de gemeente Voerendaal, Anouk Wintraecken namens de Rabobank, een van de financiële dragers van de beleefweide en Jan Muris en Marcel Corbeij namens de buurtvereniging. Twee sponsoren, Con van Zandvoort (Coza APK) en Annemie Sevaerts (Pedicuresalon Annemie) hebben ook spontaan een boom geadopteerd en geplant. Wethouder Patrick Leunissen en Siem van Dinther hebben ook de schop ter hand genomen namens de Democraten Voerendaal. En dan uiteraard de buurtbewoners die ieder met hun eigen speciale reden een boom nieuw leven hebben geschonken.
Bert Smeets en Bibi van de Klundert van het IKL stonden niet alleen met uitleg voor de planters klaar, maar zeer zeker ook met daden. Ze waren blij verrast door het enthousiasme van de planters. Zestien fruitbomen stonden in de planning om die dag geplant te worden, maar sommigen waren zo op dreef dat ook de diverse hagen al op hun plaats gezet werden.
Buurtvereniging Kundesjheem mag terugkijken op een leuke voor -activiteit, want in het voorjaar zal de beleefweide officieel in gebruik worden genomen.

20140207-181541.jpg

20140207-181602.jpg

20140207-181610.jpg

20140207-181619.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *