Momenteel vinden er in de kern Voerendaal archeologische opgravingen plaats, die voloOpgravingen 0p aandacht krijgen van de regionale media,
maar ook de nodige interesse opwekken bij de inwoners van onze gemeente en ook schoolkinderen van het basisonderwijs hebben er al een rondleiding gehad. Men heeft een aantal interessante ontdekkingen gedaan, die zelfs terug gaan tot in de 16e en 17e eeuw. In de media lezen we dat het grootste gedeelte na beëindiging van de opgravingen, gesloopt wordt, maar dat het een optie is om een klein gedeelte te bewaren! Aangezien het hier gaat om het historisch erfgoed van Voerendaal en dit ook eventueel een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan de toeristische ambities die Voerendaal heeft, hebben wij onlangs middels een aantal vragen, een -en ander onder de aandacht gebracht van het college van B & W.  Wanneer we een reactie krijgen op onze vragen, zullen we deze ook op onze website(democratenvoerendaal.nl) en op Facebook publiceren.

  1. Is het college van B & W op de hoogte van de verdere procedure, wanneer de opgravingen beëindigd zijn?
  2. Wat gaat er gebeuren na het afronden van de opgravingen, met de fysieke zaken die men heeft gevonden?
  3. Hebben de archeologen al aanbevelingen gedaan, hoe nu verder te handelen, na afloop van de opgravingen?
  4. Is het mogelijk dat de interessante ontdekkingen, naar de toekomst inzichtelijk blijven voor het publiek, of eventueel elders een plek kunnen krijgen in de kern Voerendaal?
  5. Is er aangaande bovenstaande ook al contact geweest met de projectontwikkelaars Plus Vastgoed BV en Vastgoedontwikkeling Rialto en wat is hun rol in deze opgravingen en het eventuele vervolg hiervan?

     

     

Gelabeld als:
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *