Democraten Voerendaal heeft, naar aanleiding van signalen van inwoners, onlangs schriftelijke vragen (klik hier voor deze schriftelijke vragen) gesteld aan het college van B & W over een aantal locaties in Voerendaal, waar sprake zou zijn van overlast.

img_1660


Het gaat hier o.a. over het Parkgebied ‘t Brook en ook de Stationsomgeving nabij de Jeustraat.
De overlast bestaat uit vandalisme(o.a. aan het vissersgebouwtje), diefstal (er worden regelmatig fietsen ontvreemd bij het station), overlast van hangjongeren, waardoor bewoners het Parkgebied en de Stationsomgeving mijden.
Op de parkeerplaats van Pro-Rail zou sprake zijn van dealen.

 
img_1661

 

 

 

 

 

 

Het college van B & W geeft in antwoord op onze vragen aan dat men zich niet herkent in dit beeld. (klik hier voor de beantwoording van de gemeente)
Het aantal meldingen en/of aangiftes en ook reguliere controles leveren niet het beeld op van toenemende overlast. Verder merkt men op dat overlast ook te maken kan hebben met de maatschappelijke acceptatie van bepaalde groepen inwoners. “Alle inwoners van Voerendaal hebben gelijke rechten op het gebruik van en verblijf in de openbare ruimte!”, aldus het college. Dit laatste is juist, maar als gebruik van de openbare ruimte door bepaalde groepen, niet met een veilig gevoel kan worden benut, zal men hier naar onze mening toch iets tegen moeten doen!

Aangezien wij wél deze signalen krijgen van burgers, verzoekt Democraten Voerendaal, om bij overlast, vandalisme etc., zeker melding te doen bij de gemeente en/of aangifte bij politie! Indien u als burger het gevoel krijgt dat u niet serieus wordt genomen, dan is ons verzoek om contact op te nemen met onze fractie!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *